Τον αέρα και την ατμόσφαιρα στη πόλη που ζείτε, μπορείτε να την ελέγξετε από την πλευρά σας σε μικρό ποσοστό, επιλέγοντας να μην πάρετε το αυτοκίνητό σας και να μην πετάξετε τα σκουπίδια σας οπουδήποτε. Στον αέρα του σπιτιού σας όμως, έχετε τον πρώτο λόγο και μπορείτε με σωστές επιλογές να τον απολαμβάνετε φρέσκο και απαλλαγμένο όσο γίνεται από σκόνες και μικρόβια που ταλαιπωρούν τους περισσότερους, ειδικά όσους πάσχουν και από σοβαρές ασθένειες, άσματος, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή χρόνια βρογχίτιδα που αποτελεί μια κατηγορία της πρώτης νόσου.


Παρουσίαση

Ατμοσφαιρική ρύπανση τρόποι αντιμετώπισης

Η ποιότητα του αέρα στο σπίτι είναι 4 φορές πιο μολυσμένη από τον εξωτερικό αέρα. Αλλεργιογόνα, όπως μικροοργανισμοί σκόνης, νεκρά κύτταρα του δέρματος των κατοικίδιων ζώων, βακτηρίδια, ιοί και γύρης είναι τριγύρω, συμβάλλοντας σε προβλήματα υγείας που υπάρχουν σήμερα… Η σημασία της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε εκτός και εντός σπιτιού γίνεται ακόμα πιο έκδηλη όταν οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυξάνονται τα στοιχεία σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της μόλυνσης της ατμόσφαιρας για την πορεία της εγκυμοσύνης!

Με τις αλλεργίες

την γύρη τον καπνό του τσιγάρου και όλους τους άλλους ρύπους, το να διατηρήσετε τον αέρα καθαρό στο σπίτι σας είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ο αέρας στο σπίτι σας είναι 2 έως 5 φορές πιο μολυσμένος από την ύπαιθρο.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τον αέρα που αναπνέετε  στο σπίτι σας όσο πιο καθαρό γίνεται.Το πρώτο βήμα, είναι να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό.

Να καθαρίζετε τη σκόνη τακτικά για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ερεθιστικών στοιχείων στον αέρα.

Σε αστικές περιοχές όπου δεν μπορείτε να αερίσετε, τοποθετήστε έναν καθαριστή ιονιστή αέρα με φίλτρο Hepa και άνθρακα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου φιλτράρουν το αέρα και μπορούν να εξαλείψουν βλαβερές ουσίες της ατμόσφαιρας.

Αιωρούμενα σωματίδια PM10

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία υπογραμμίζει ότι η περιεκτικότητα του αέρα σε PM10 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 mg ανά κυβικό μέτρο κατά μέσον όρο

μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Στη διάρκεια του χρόνου δεν θα πρέπει το όριο αυτό να ξεπερνιέται για περισσότερες από 35 ημέρες συνολικά. Σύμφωνα με μελέτες στην Ελληνική επικράτεια, ο αριθμός των ημερών ετησίως κατά τις οποίες οι τιμές των μικροσωματιδίων υπερβαίνουν τα 50 mg ανά κυβικό μέτρο είναι: Βόρεια Ελλάδα 94, Νότια Ελλάδα 125, Αθήνα 163, Θεσσαλονίκη 155!

Στην Αθήνα, ωστόσο, τις μισές ημέρες τον χρόνο σημειώνονται τιμές πάνω από το όριο. Τα μικροσωματίδια PM2,5 είναι και τα περισσότερο επικίνδυνα, καθώς έχουν τη δυνατότητα να εισχωρούν βαθύτερα στο αναπνευστικό σύστημα. Στην επίδραση των μικροσωματιδίων διαδραματίζει ρόλο και η σύστασή τους, που σύμφωνα με τις ενδείξεις γίνεται περισσότερο επικίνδυνη στις πόλεις που έχουν υψηλότερη θερμοκρασία ή στις πόλεις όπου εμφανίζεται μεγάλο ποσοστό διοξείδιο του αζώτου στην ατμόσφαιρα, που προέρχεται από τα αυτοκίνητα.

Τα νεκρά κύτταρα των ζώων

που μπορεί να βρίσκονται μέσα στο σπίτι, παρ’ όλο που τα σωματίδιά τους είναι συνήθως μεγάλα για να εισχωρήσουν στις αναπνευστικές οδούς, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, ειδικά σε όσους έχουν άσθμα ή αλλεργίες που οδηγούν σε αναπνευστικά προβλήματα. Δυστυχώς, οι σκύλοι, οι γάτες, ακόμη και τα πουλιά μπορεί να δημιουργήσουν άθελά τους μια τέτοια κατάσταση, γι’ αυτό αν έχετε ήδη κάποιο κατοικίδιο που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε, φροντίστε να πλένετε πάντα τα χέρια σας αφότου το χαϊδέψετε, μην του επιτρέπετε ποτέ την είσοδο στην κρεβατοκάμαρα και τοποθετήστε έναν καθαριστή αέρα, για να ελαχιστοποιήσετε τις παραπάνω επιπτώσεις για τον οργανισμό σας

Προϊόντα

hf-380

Ιονιστής-Καθαριστής Αέρα Heaven Fresh HF 380

Καθαριστής αέρα - Ιονιστής HF 380  δωματίου 70 τ.μ./ώρα  ..

 379.00 Διαβάστε περισσότερα

hf300c

Ιονιστής Καθαριστής Aέρα Heaven Fresh HF 300C

HF 300C Καθαριστής - Ιονιστής χώρου 46 τ.μ./ώρα Ο καθαριστής αέρα..

 229.00 Διαβάστε περισσότερα

hf-380-a-new_us_6

Ιονιστής Καθαριστής Αέρα Heaven Fresh HF 380 Α Με Τηλεχειρισμό

Καθαριστής αέρα - Ιονιστής HF 380A  δωματίου 70 τ.μ./ώρα  ..

 399.00 Διαβάστε περισσότερα

Για τις ηλεκτρονικές σας αγορές μπείτε στο

e-shopnow.gr